Se pune alcoolul intr-un borcan, cu laptele, zaharul, vanilia, zeama de la o lamiie si o portocala. Restul se portocale si de lamiie se taie in bucate
Se pune alcoolul intr-un borcan, cu laptele, zaharul, vanilia, zeama de la o lamiie si o portocala. Restul se portocale si de lamiie se taie in bucatele cit mai mici, cu coaja cu tot. se leaga borcanul si se tine 15-20 zile, clatinind borcanul sau chiar amestecind mereu cu lingura. Dupa aceste 15-20 zile, se strecoara prin hirtie de filtru. Aceasta filtrare se face foarte incet, fiindca lichiorul trebuie sa iasa limpede. Din cind in cind se schimba hirtia de filtru. Lichiorul filtrat se pastreaza in sticle.
Pot fi servite la mic dejun aceste chifle umplute, dar pot fi luate si la pachet. Sunt gustoase, asa crocante la exterior,...
Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecelIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala