Exista doua modalitati de a prepara indragitul lichior - fie cu ouale total crude, fie ca o crema fiarta. Pentru varianta cu oua crude bateti galbenu
Exista doua modalitati de a prepara indragitul lichior - fie cu ouale total crude, fie ca o crema fiarta.
Pentru varianta cu oua crude bateti galbenusurile cu aproape tot zaharul (retineti o lingura pentru albuse) pana zaharul se dizolva. Adaugati apoi laptele, frisca, alcoolul, nucsoara si amestecati bine. Separat bateti albusurile spuma tare cu o lingura de zahar si apoi incorporati-le la crema de galbenusuri. Se serveste proaspat cu putina nucsoara deasupra.
Pentru varianta fiarta (de fapt e semi-fiarta ca albusurile sunt tot crude...daca aveti mari retineri puteti sa nu le mai puneti pe acestea sau sa puneti in loc 150 ml frisca batuta, dar rezultatul nu este la fel de spumos) frecati galbenusurile cu aproape tot zaharul (retineti o lingura pentru albusuri) pana zaharul se dizolva.
Dati in clocot laptele cu frisca si nucsoara rasa, apoi turnati in fir peste galbenusuri amestecand viguros. Puneti pe foc 2-3 minute pana crema se ingroasa putin (atentie!!! nu are voie sa dea in clocot ca se branzaste!). Luati crema de pe foc si turnati alcoolul, apoi lasati sa se raceasca complet si dati la frigider.
Intre timp bateti albusurile spuma tare cu 1 lingura de zahar si apoi incorporati-le (sau le omiteti, dar rezultatul nu e la fel de spumos sau le puteti inlocui cu frisca batuta..) la crema rece.
Serviti cu nucsoara rasa deasupra si pastrati-l la frigider (il puteti consuma in 2-3 zile).
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post