Coarnele se spala in mai multe ape si se curata de codite si de frunze. Se impart in doua parti: jumatate se pun intr-o damigeana de sticla si se acop
Coarnele se spala in mai multe ape si se curata de codite si de frunze. Se impart in doua parti: jumatate se pun intr-o damigeana de sticla si se acopera cu 1 kg de zahar, iar coarnele ramase se pun intr-un vas de tabla si se desfac de samburi. Se zdrobesc fructele cu mana, apoi se pun peste celelalte. Se acopera cu restul de zahar, se adauga cateva pachete de zahar vanilat si se lasa la macerat timp de trei saptamani. Se acopera siropul fructelor cu un litru de alcool, se mai lasa o zi sau doua dupa care se adauga votca si putina apa, atat cat bautura sa nu fie prea tare. Se sigileaza damigeana si se lasa la intuneric pana cand se poate folosi. Timpul necesar pentru ca bautura sa devina omogena este de trei luni.
Alte retete usoare:
Sirop de trandafiri
Lichior de caise
Visinata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post