Ciresata

Ciresata este o modalitate extraordinara prin care va puteti rasfata in zilele de toamna sau iarna, cand delicioasele fructe nu se mai gasesc proaspete. Ciresata este o bautura fina, apreciata indeosebi de femei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • 1 l alcool
  • 1 l votca
  • 1 l apa

Mod de preparare

Se curata ciresele de codite si se spala cu multa apa rece, apoi se pun intr-o damigeana de sticla. Se opreste jumatate de kg de fructe, se curata de samburi si se pun curatate in vasul de sticla. Samburii se zdrobesc cu o greutate, se clocotesc cu 1 l de apa si se racesc. Se pastreaza la rece zece zile, cand se strecoara si lichidul obtinut se amesteca cu alcoolul si se pune peste ciresele care au stat la macerat cu 1 kg de zahar, timp de doua saptamani.

Se adauga si votca, pana cand damigeana se umple. Se sigileaza si se pastreaza la rece, intr-un loc uscat si bine aerisit.


Ciresata este o bautura alcoolica destul de tare dar foarte aromata. Se serveste in diferite cocktailuri sau ca atare.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors