Freshul de fructe si menta este ideal pentru micul dejun, fie vara, fie iarna, pentru ca asigura corpului necesarul de vitamine pentru toata ziua.
Marul se spala, portocala si banana se curata de coaja. Frunzele de menta se spala. Jumatatea de lamaie se stoarce.
Toate fructele se taie in bucati si se pun in blender. Se adauga zeama de lamaie si frunzele de menta. Daca doriti sa ornati paharele cu frunze de menta, pastrati cateva deoparte. Daca nu, curatati o alta portocala si o taiati felii cu care se orneaza paharele.
Se completeaza cu apa pana se acopera fructele (cam 700-800 ml) si se blenduieste timp de cateva secunde. Nu blenduiti mult, pentru ca menta va fi foarte marunta si va da un aspect mai putin placut bauturii.
Se toarna in pahare si se bea imediat, deoarece in cateva minute se va decanta.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumeabucatelor.ro.
Fresh-ul de fructe si menta se bea de obicei dimineata la micul dejun, dar se poate servi si in oricare alt moment al zilei