Se spala mandarinele si portocalele, se curata de coaja, se desfac in doua, se curata de coaja alba interioara. Se taie de-a curmezisul in felii de cc
Se spala mandarinele si portocalele, se curata de coaja, se desfac in doua, se curata de coaja alba interioara. Se taie de-a curmezisul in felii de cca 1 cm latime. Se scot samburii, fructele curatate se pun intr-un castron de cel putin 2,5 l adanc si larg. Se curata apoi bananele si se taie rondele, se stoarce zeama din grepfrut peste fructele taiate, se adauga coniac si se amesteca totul cu grija. In final, se adauga mierea, sucul de portocale, se amesteca din nou. Se pune la frigider pana a doua zi, acoperit. Inainte de consum se stropeste cu sucul racoritor carbogazos de ghimber si se amesteca. Se serveste rece, in pahare cu talpa groasa in forma de balon. Se pune cate o lingurita alaturi pentru scoaterea fructelor din pahar. Compozitia din castron se amesteca la fiecare servire in pahar, pentru ca fructele plutesc in suc. Pentru a-i da gust mai bun se poate folosi dozatorul de ceai umplut cu coaja rasa de portocala si lamaie, agatat pe marginea castronului pana se face servirea. Cei carora le place gustul acrisor pot adauga suc de lamaie.
Alte retete bauturi recomandate
Sirop brad
Socata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post