Lapte de migdale

Lapte de migdale poate inlocui cu brio laptele de vaca este indicat persoanelor care au intoleranta la lactoza si nu numai . Are un gust bun , este fin si putin cremos . L-am indulcit cu curmale fara samburi , dar se pot folosi indulcitori sau zahar. Nu trebuie sa uitam ca migdalele contin o foarte mare cantitate de calciu , iar acest lapte obtinut fara procesare termina pastreaza din cantitatea de calciu. Produs care se poate folosi in timpul postului

Portii
3
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75 g migdale
  • 500 ml apa plata
  • 6 bucati curmale fara sambure

Mod de preparare

Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte sau macar cateva ore (minim 3).

Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece.

In vasul blenderului punem migdalele, curmalele si apa si pornim blenderul la viteza mare.

Pentru obtinerea unui lapte bun si cremos e nevoie sa lasam blenderul sa mearga cam 10 minute , dar asta este in functie de puterea blenderului folosit.

Cu ajutorul unei site dese strecuram laptele si il punem intr-o sticla cu capac.

Se poate pastra in frigider pana la 3 zile.

Pulpa ramasa se poate folosi la prajituri, biscuit etc.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors