Irish Coffe este combinatia ideala dintre cafea si alcool.
Incepem prin a prepara frisca lichida. Punem frisca lichida intr-un shaker si o agitam usor fara a se intari prea tare, trebuie sa fie semi-lichida; daca nu avem un shaker putem bate frisca in modul traditional cu un tel. Apoi preparam cafeaua, eu prefer espresso dublu lungit cu apa fierbinte. Punem zaharul si whiskey-ul in paharu speciala pentru irish coffee. Paharul trebuie sa fie din material rezistent termic si sa aiba codita. Turnam cafeaua fierbinte peste whiskey si zahar. Apoi turnam rapid frisca peste cafeaua fierbinte. Frisca are rol de capac ce va pastra toate aromele la interior. (Niciodata dar Niciodata nu vom consuma aceasta bautura cu un pai de plastic.) Decoram cu un putina ciocolata rasa.
Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am...
Piure de mazare cu cartofiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala