Vermut

Coaja rasa de portocala, coaja de nuci verzi, scortisoara, nucsoara si menta se oparesc cu 200 ml vin. In restul de vin se dizolva zaharul pe foc mic

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 ml vin
  • 180 gr zahar
  • 100 ml alcool de 80 de grade
  • 1 lingura caramel lichid
  • 5 gr coaja de portocala
  • 2-3 gr coaja de nuci verzi
  • scortisoara
  • nucsoara
  • cateva frunze de menta

Mod de preparare

Coaja rasa de portocala, coaja de nuci verzi, scortisoara, nucsoara si menta se oparesc cu 200 ml vin. In restul de vin se dizolva zaharul pe foc mic. Se amesteca apoi cu vinul aromatizat, alcoolul si se toarna in sticle.


Se serveste cu gheata si lamaie sau in cocktailuri. Alte retete culinare:

Socata Limonada Sirop de brad

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gogosele in forma de rozete si stelute

Daca tot am achizitionat din camara formele de gogosele, a trebuit sa le testam si am facut niste bijuterii de gogosele, sub...

Desert gogosele in forma de rozete si stelute
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce