Intr-o oala mare se pune apa cu sare si cu otet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varza coceanul (cotorul) si se pune in apa clocotita pentru a
Intr-o oala mare se pune apa cu sare si cu otet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varza coceanul (cotorul) si se pune in apa clocotita pentru a se desface frunzele. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Ciupercile se curata, se spala si se maruntesc. Intr-o tigaie, se caleste ceapa in ulei, la foc mic, pana devine sticloasa. Se presara putina boia si se amesteca. Intr-un castron se pun ciupercile, orezul spalat si scurs de apa. Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca bine. Apoi se adauga ceapa calita din tigaie dupa ce a fost lasata putin sa se
raceasca. Cand s-au inmuiat frunzele de varza din oala, se scot pe o farfurie, la racit, se taie cotorul frunzei si se umple cu compozitia din castron. Sarmalele se ruleaza si se inchid la capete. Frunzele mici de varza ce nu se pot umple, se taie si se aseaza pe fundul unei oale mari (aproximativ jumatate din cantitate). Se pun sarmalele, deasupra se pune restul de varza taiata, sosul de rosii si apa cat sa le acopere. Se lasa la fiert, la foc mic. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate o sarma si se verifica daca e fiarta (orezul trebuie sa fie moale).
Se servesc calde.
Alte retete de post recomandate:
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslinePrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii