Friptura de miel coroana

Friptura de miel coroana este in primul rand absolut delicioasa, apoi este incredibil de aspectuoasa, asa cum ar trebui sa fie friptura pe masa de Pasti.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel coroana

Ingrediente

  • 1 carcasa de miel
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • vin alb
  • usturoi
  • ierburi aromate (salvie
  • rozmarin
  • menta)

Mod de preparare

Friptura de miel

1. Incepem sa pregatim carcasa de miel . Pentru asta va trebuie neaparat un cutit care sa taie foarte bine. Se taie partea din fata de la carcasa (pielea de pe piept), apoi se desface carcasa apasand cu mainile. Se taie coastele de la incheietura cu coloana, afand grija sa nu se taie de pe carne. Se taie afara coloana vertebrala. Aceasta este cea mai dificila si minutioasa parte a procesului. Aveti grija sa taiati pe langa vertebre astfel incat carnea de dedesubt sa nu fie lezata prea tare.

2. Se curata carnea de eventualele resturi de oase ramase si se taie coastele mai mici astfel incat sa ramana de-o parte si de alta doar coastele mari (vreo 8-9 pe fiecare parte). Se cresteaza pielita de pe coaste pana la jumatate, apoi oasele ramase libere se curata bine de carne si pielite.

3. Am lasat carnea la marinat in vin+2 linguri ulei de masline+2 catei de usturoi+ierburi peste noapte (ajunge si cateva ore).

4. A doua zi am adunat carnea pe langa coaste si am impuns coastele de la margine, legandu-le 2 cate 2.

5. Intr-un mojar am zdrobit 2 catei de usturoi cu sare, piper si rozmarin, am aduaugat 2 linguri ulei de masline si cu acest amestec am uns carnea din coroana.

6. Am legat cu o ata si baza coroanei mele pentru a-i da deschiderea dorita.

7. Am invelit capetele coastelor cu folie de aluminiu si am pus peste carne cateva ierburi (rozmarin,salvie si menta), apoi am dat la cuptor.


Pofta buna! Reteta friptura coroana de miel a fost propusa de KikenHana Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Parizer de pui facut in casa
Bucataras.RO

Parizer de pui facut in casa

De cand am vazut reteta Cristinei de parizer https://www.bucataras.ro/retete/parizer-de-casa-91628.html mi-a ramas...

Parizer de pui facut in casa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide