Salau in sos de Riesling

Pestele se curata si se acreste cu lamiie. Carnea afumata se taie in cuburi si se pune la fript, apoi se pun la fript fileurile de peste, fiecare part

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati file de salau a cate 200 g
  • 50 gr. carne afumata
  • 4 linguri de Riesling
  • o ceasca de apa
  • 1 pahar de smantana
  • 1 galbenus de ou
  • suc de lamaie
  • o lingura de gelatina pentru alimente
  • o legatura patrunjel
  • o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Pestele se curata si se acreste cu lamiie. Carnea afumata se taie in cuburi si se pune la fript, apoi se pun la fript fileurile de peste, fiecare parte timp de 3 minute pina primesc o culoare maronie. Se toarna Riesling, se pune capacul si la cea mai mica flacara se frige inabusit timp de 10 minute. Se scoate pestele, se sareaza usor si se tine la cald pe o plita incalzita in prealabil. Se amesteca gelatina in apa si se adauga la zeama fripturii dupa care se da citeva clocote. Se pune galbenusul in smintina si se amesteca in sosul care nu mai clocoteste. Se ia oala de pe cuptor si se adauga sare dupa gust. Se toarna apoi sosul peste fileurile de peste si se garniseste cu patrunjel verde taiat si cu felii de lamiie


Se poate servi ca si garnitura cu sparanghel sau cartofi prajiti.

Alte retete cu peste:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Supa de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Ardei umpluti cu orez si legume
1
Mancare cu legume

Ardei umpluti cu orez si legume

• amestecati intr-un bol ceapa taiata cubulete, morcovii rasi, ciupercile taiate cubulete si orezul spalat in mai multe ape•

Ardei umpluti cu orez si legume
Mancarica de galbiori cu smantana
2
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Dovlecei cu carne si crema de cocos
3
Bebelusi 12-18 luni

Dovlecei cu carne si crema de cocos

O reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...

Dovlecei cu carne si crema de cocos
Parteneri
Madlene cu suc de clementine
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Prajitura Boema cu crema fina de branzica
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica