Pui cu sunca si ciuperci

Incalziti cuptorul al 180*C. Topiti untul si turnati-l in tava. Adaugati usturoiul. Asezati pieptul de pui in tava. Peste fiecare portie asezati 2 fel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui cu sunca si ciuperci

Ingrediente

  • 4 jumatati de piept de pui desosat si fara piele
  • 4 linguri de unt (am inlocuit 1lingura de unt cu una de ulei de cocos)
  • 2-3 catei de usturoi pisat
  • 8 felii de sunca (bacon canadian)
  • 1 cana ciuperci taiate feliute
  • 150 ml smintina lichida (de aceea ptr frisca)
  • 1/2 cana brinza Mozzarella rasa (sau cascaval)
  • 125ml vin alb sau roziu (optional)
  • piper

Mod de preparare

Incalziti cuptorul al 180*C. Topiti untul si turnati-l in tava. Adaugati usturoiul.

Asezati pieptul de pui in tava. Peste fiecare portie asezati 2 felii de sunca si ciuperci. Presarati cu putin piper.

Turnati vinul si dati la cuptor ptr vreo 45 min, sau pina cind puiul este gata. Scoateti si presarati brinza rasa de-asupra si mai dati la cuptor ptr inca 5 min ca brinza sa se topeasca.

Scoateti carnea pe un platou iar zeama ramasa o puneti intr-o tigaie cu smintina lichida (eu am adaugat 1/2 lingurita amidon ) si fierbeti la foc mic pina sa ingroasa putin apoi,turnati peste carne si serviti cit e cald.


Pofta buna!

Reteta Pui cu sunca si ciuperci a fost propusa de blue jay pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Piept de pui umplut cu ciuperci ,

Rulada din piept de pui,

Piept de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia