Carnatii de porc se prepara in ziua taierii porcului. Este o reteta romaneasca ce se pregateste mai ales inainte de Craciun, carnatii de porc putand fi lasati si la afumat.
Se piseaza bine usturoiul, se face un mujdei, se pune sare si piper, dupa gust si se adauga in castronul cu carnea, impreuna cu apa calda. Se amesteca bine, pana la incorporarea ingredientelor. Se adapteaza la masina de tocat in locul sitei si al cutitului palnia de umplut carnati. Se umplu intestinele,avand grija sa nu ramana spatii goale si sa nu fie prea indesata umplutura. Se rotesc intestinele la intervale de 20 cm, formand portiunea de carnat. Carnatii astfel pregatiti se pun pe o bara la uscat 1-2 zile. Se pot pastra cateva zile in frigider.
Carnatii de porc se servesc prajiti in ulei cu diferite garnituri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaUn desert fin, aromat, gustos si de efect! Am ales sa nu il ornez, l-am facut pentru noi in casa si cred ca arata minunat si...
Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea
Comentarii