Ratatouille

1. Se taie vinetele in bucatele de 1.5 cm grosime. 2. Se taie ardei in bucatele de 1.5 cm. 3. Se curata rosiile de coaja si seminte. Se pun rosiile in

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 4 dovlecei mici
  • 2 ardei grasi rosii sau galbeni
  • 4 rosii mari coapte
  • 5 linguri ulei de masline
  • busuioc uscat sau o legatura de busuioc proaspat
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de otet din vin rosu
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

1. Se taie vinetele in bucatele de 1.5 cm grosime.

2. Se taie ardei in bucatele de 1.5 cm.

3. Se curata rosiile de coaja si seminte. Se pun rosiile intr-un bol. Se toarna peste rosii apa clocotita, se lasa 20 de secunde, iar apoi se scot. Se aseaza rosiile intr-un alt bol, si se toarna peste ele apa rece, pana ce rosiile sunt acoperite. Dupa ce se racesc, se cojesc de coaja. Se taie in sferturi, se indeparteaza semintele cu ajutorul unei linguri, si se toaca.

4. Se prajesc legumele in ulei de masline. Intai se calesc vinetele 5 minute pana prind o culoare maronie. Apoi se prajesc dovleceii, pana ce devin aurii pe ambele parti.

Apoi prajim ardei.

5. Se caleste ceapa in tigaie. Apoi se adauga usturoiul si se prajeste pentru 1 minut.

6. Se presara otet, zahar, rosiile si jumatate din cantitatea de busuioc.

7. Se adauga din nou legumele in tigaie, impreuna cu sare si piper, si se lasa aproximativ 5 minute.
Se serveste cu busuioc

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Clatite umplute cu ficatei
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce