Tort de banane si ciocolata

Tortul cu banane si ciocolata este delicios. Nu-i un tort complicat de facut, crema de ciocolata si banane se potriveste perfect, in plus il puteti decora cu fructele de sezon pe care le aveti la indemana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de banane si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 1 blat de tort ( reteta de blat de tort se gaseste aici )
  •  
  • Pentru crema:
  • - 100 g. ciocolata de lapte
  • - 3 banane bine coapte
  • - 150 g. unt
  • - 5 linguri de lapte
  • - 450 g. zahar pudra
  • - 75 g. cacao
  •  
  • Pentru ornat:
  • - 12 capsuni mici (puteti inlocui cu alte fructe sau din compot)
  • - 50 g. ciocolata
  • topita la bain-marie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C. Faceti bananele terci. Pregatiti compozitia pentru blat, ca si la blatul de tort in care incorporati bananele si ciocolata. Impartiti compozitia in doua forme pentru copt si lasati la cuptor timp de 30 de minute. Eu am impartit compozitia in doua, ca sa fiu sigura ca-mi ies blaturile egale. Blaturile le-am copt, separat. Dupa ce s-au copt, scoateti blaturile din forme si lasati-le 10 minute ca sa se raceasca.

Pentru a pregati crema, topiti untul la foc mic si adaugati laptele. Adaugati, amestecand zaharul pudra si cacaoa. Frecati amestecul pana ce devine lucios si cremos. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Bateti crema cu ajutorul unui mixer pana se ingroasa.

Taiati fiecare blat in doua si umpleti-le la mijloc cu jumatate din crema. Imbracati cele doua torturi cu restul de crema si asezati deasupra capsunile inmuiate in ciocolata topita.

Reteta Tort de banane si ciocolata a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro


Pofta buna! Pastrati tortul cu ciocolata si banane la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide