Tort cu visine si ciocolata

1. BLATUL Se separa oaule. Galbenusele se freaca cu apa si zaharul. Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse. Se incorporeaza usor fai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri apa calda
  • 180g faina
  • 1 lingura rasa cacao
  • 150g zahar
  • 1 plic praf de cop
  • CREMA:
  • 1 borcan compot visine de 750ml
  • 2 plicuri glazura transparenta de tort
  • 800g frisca

Mod de preparare

1. BLATUL

Se separa oaule.

Galbenusele se freaca cu apa si zaharul.

Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse.

Se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Se pune in forma si se coace 40-45 min.

Se lasa sa se raceasca si se taie o felie din tort care se faramiteaza sau sa taie patrate mici.

2. CREMA

1 borcan compot visine se pune la fiert.

2 plicuri glazura transparenta de tort se amesteca cu putina apa si se toarna peste visine.

Se lasa pe foc amestecand continuu pina incepe sa se inchege.

Se insiropeaza usor blatul.

Se pune inelul in jurul tortului si se toarna compozitia de visine.

Frisca se bate: 200g se toarna peste visinele reci complet. Se pun firimiturile si o parte din frisca. cu cealalta se imbraca tortul si se decoreaza. Se da la rece pina in momentul servirii.
Pofta buna!

Reteta Tort cu visine si ciocolata a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro

Alte retete de tort cu visine gasiti aici:

Tort cu frisca si visine,

Tort cu visine Padurea Neagra,

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide