Tort cu ciocolata/ Triple chocolate cake

Iubitorii de ciocolata cu siguranta vor adora acest tort. Este un tort delicios, cu crema, blaturi insiropate, cam tot ce iti doresti de la un tort de ciocolata ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata/ Triple chocolate cake

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana zahar
  • 1 1/4 cana faina
  • 1/2 cana cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte batut sau 1 cana lapte + 1 lingura otet
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare.
  • Crema: 2/3 cana zahar
  • 1/3 cana cacao
  • 1 1/2 cana frisca lichida
  • Galzura: 1 cana ciocolata neagra
  • 1 cana ciocolata alba
  • 1/4 cana + 1/4 cana smantana lichida
  • 1 1/2 lingura extract vanilie.

Mod de preparare

Blatul

1. Separam albusurile de galbenus. batem spuma albusurile cu 1/2 cana zahar.

2. Intr-un bol mai mare amestecam 1 cana zahar cu faina, sarea, bicarbonatul si cacao.

3. Adaugam apoi uleiul, laptele batut si cele 2 galbenusuri. mixam.

4. Adaugam apoi albusurile batute spuma si amestecam incet.

5. Turnam aluatul in 3 tavi si dam la cuptor (incalzit la 175C/350F) aproximativ 30 minute.

Crema

1. Amestecam zaharul cu cacao.

2. Adaugam smantana si vanilia.

3. Mixam pana frisca-i bat.

Cand blaturile s-au racit incepem formarea tortului : blat - frisca- blat - frisca- blat. Glazura In fiecare bol adaugam ciocolata si dam la microunde pentru 1 minut. Dupa aproximativ 5 minute turnam glazura peste tort lasand sa curga in cascada pe marginile tortului. Se da apoi la rece. Se taie cu cutitul cald.


Pofta buna! Reteta Tort cu ciocolata/ Triple chocolate cake a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide