1. BLAT Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina. Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei. Praful de copt l
1. BLAT
Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina.
Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.
Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei, alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte. Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara, deoarece am dorit sa fac un tort carapace.
Am pus compozitia in tava si am copti.
2. MOUSSE
Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o craticioara
cu zaharul si pe foc cu ea. Am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul. Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie mai mic.
Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete. Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator. L-am scos din congi si l-am mixat pana cand a inceput a se umfla ca o spuma.
Am adaugat sucul de lamaie, am adaugat frisca, migdalele pralinate, apoi piersicile si la urma gelatina.
3. ASAMBLARE TORT
In forma rotunda de tort imbracata in folie transparenta am inceput a construi tortul-carapace.
Am adaugat primul strat de mousse, apoi al doilea blat rotund, am adaugat al doilea strat de mousse, am pus ultimul blat rotund.
Am sigilat si l-am pus la frigider pana a doua zi.
A doua zi l-am scos din frigider si implicit din forma. L-am imbracat intr-un strat de unt si l-am decorat
Pofta buna!
Reteta Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici a fost propusa de DoraM pe forum culinar.ro
Alta reteta de tort cu ciocolata gasiti aici: Tort de ciocolata cu crema de capsuni ,
Tort de ciocolata ,
Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata .
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita pane
Comentarii