1. BLAT Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina. Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei. Praful de copt l
1. BLAT
Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina.
Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.
Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei, alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte. Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara, deoarece am dorit sa fac un tort carapace.
Am pus compozitia in tava si am copti.
2. MOUSSE
Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o craticioara
cu zaharul si pe foc cu ea. Am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul. Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie mai mic.
Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete. Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator. L-am scos din congi si l-am mixat pana cand a inceput a se umfla ca o spuma.
Am adaugat sucul de lamaie, am adaugat frisca, migdalele pralinate, apoi piersicile si la urma gelatina.
3. ASAMBLARE TORT
In forma rotunda de tort imbracata in folie transparenta am inceput a construi tortul-carapace.
Am adaugat primul strat de mousse, apoi al doilea blat rotund, am adaugat al doilea strat de mousse, am pus ultimul blat rotund.
Am sigilat si l-am pus la frigider pana a doua zi.
A doua zi l-am scos din frigider si implicit din forma. L-am imbracat intr-un strat de unt si l-am decorat
Pofta buna!
Reteta Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici a fost propusa de DoraM pe forum culinar.ro
Alta reteta de tort cu ciocolata gasiti aici: Tort de ciocolata cu crema de capsuni ,
Tort de ciocolata ,
Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata .
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharDe când am văzut-o la Mihaela, mi-a rămas gândul la ea. Mulțumesc Mihaela pentru rețetă, bineînțeles...
Pastrama din piept de rata a la MihaelaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii