Tort de ciocolata cu fulgi de zapada

Blatul 1.Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu apa fierbinte si se da la microunde 15 secunde, se mai amesteca un pic, alte 15 secunde, iar se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu fulgi de zapada

Ingrediente

  • Blat: 113 grame ciocolata amara
  • 226 grame unt sau margarina
  • 2 cani zahar
  • 2 1/2 cani faina cernuta
  • 1 cana lapte batut
  • 1/2 cana apa fierbinte
  • Crema:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 1/3 cana fulgi cocos
  • 1 cana nuci pecan
  • 3 galbenusuri
  • 113 grame unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Glazura: 200g ciocolata amara sau semidulce
  • 1 cana smantana lichida
  • 4 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana = o masura de 240 ml

Mod de preparare

Blatul

1.Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu apa fierbinte si se da la microunde 15 secunde, se mai amesteca un pic, alte 15 secunde, iar se amesteca pana se topeste ciocolata.

2. Untul se amesteca cu zaharul cateva minute pana devin o crema densa.

3. Se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile (eu le-am amestecat putin cu furculita) se adauga apoi peste crema de unt.

4. Cand galbenusurile au fost amestecate bine cu crema de unt se adauga ciocolata topita si se amesteca bine.

5. Faina cernuta se amesteca cu sarea si bicarbonatul de sodiu

6. Se incorporeaza in compozitia de blat faina si laptele batut : putina faina, se amesteca, putin lapte, se amesteca, iar faina, apoi lapte pana se termina faina si laptele.

7. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie amestecand incet.

8. Se imparte compozitia in 3 parti aproximativ egale

9. Se dau la cuptor (incins in prealabil la 175C) 35-40 minute (nu se deschide cuptorul decat dupa 35 minute si se face testul cu scobitoarea).

Crema

1. Intr-o craticioara se amesteca laptele, untul, zaharul, esenta se vanilie si cele 3 galbenusuri amestecate si se fierb la foc mediu aproximativ 10-12 minute.

2. Se ia de pe foc si se adauga apoi fulgii de cocos si nucile pecan

cand s-a racit crema si cele 3 blaturi se incepe formarea tortului : un blat, un strat de crema, un blat, un strat de crema, ultimul blat . se da apoi la rece cateva ore.

Glazura

Smanatana lichida de fierbe la foc mic. cand este fierta se aduga ciocolata (chipsuri sau rupta in mici bucati) si se amesteca pana se topeste.

Se lasa la racit aproximativ 1 ora timp in care se mai amesteca din cand in cand.

Cand s-a racit glazura am trecut la ornat. L-am lasat peste noapte la frigider si de dimineata la micul dejun am servit tort.
Pofta buna!

Reteta Tort de ciocolata cu fulgi de zapada a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciocolata: Tort Regina Maria

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
1
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
3
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea