Tort de ciocolata Dora

Blatul: Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si le-am adaugat amestecului a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de ciocolata Dora

Ingrediente

  • Blat: 125g faina
  • 6 oua
  • 200g de torrone topit
  • 125 unt
  • 100g zahar
  • 1 fiola de esenta portocale
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • sare
  • Mousse de ciocolata:150g ciocolata cu lapte
  • 3 galbenusuri
  • un albus
  • 150g zahar
  • 200g smantana (frisca lichida)
  • vanilie
  • 10g gelatina
  • visine
  • Mousse de lamaie: 1/2l frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 300g zahar pudra
  • 1 ceasca si 1/2 de suc de lamaie filtrat (cesti de cafea)
  • 2linguri rase de coaja de lamaie
  • 12g gelatina

Mod de preparare

Blatul:

Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si le-am adaugat amestecului anterior. Am amestecat faina cu drojdia uscata si le-am adaugat si pe ele la sfarsit. Am adaugat torronele topit am pus in tava si l-am tinut la cuptor 50' la 175°C si am facut proba cu scobitoarea.

Mousse de ciocolata:

Gelatina am pus-o la inmuiat in apa rece. Cioccolata am topit-o,

galbenusurile le-am spumat cu jumatate din cantitatea de zahar,

albusurile le-am spumat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Smantana am batut-o bine si am amestecat-o cu galbenusurile, albusurile, gelatina topita pe abur si apoi am adaugat vanilie si la sfarsit cioccolata topita.

Am inceput a asambla tortul:

Am asezat primul blat insiropat cu limoncello.

Am pus mousse-ul de ciocolata deasupra si l-am dat 30' la frigider sa se intareasca.

Am uitat sa precizez ca visinele le-am pus in baie de limoncello si au stat acolo toata noaptea.

Am pus apoi al doilea blat la fel insiropat cu limoncello si deasupra stratul de visine.

Am pus si al treilea blat putin insiropat si am dat tortul la frigider sa se odihneasca un pic in timp ce eu aveam sa pregatesc mousse-ul de lamaie.

Mousse de lamaie:

Am spumat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o crema spumoasa si mereu amestecand am adaugat usor sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.

Albusurile le-am batut bine-bine, la fel si frisca si am amestecat galbenusurile cu frisca si apoi cu albusurile spuma dar nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn cu miscari usoare de jos in sus.

La sfarsit am adaugat gelatina si apoi am imbracat tot tortul cu mantaua de mousse de lamaie.

L-am pus la frigider pt o noapte apoi l-am glazurat si l-am ornat cu decoratii de ciocolata.
Reteta Tort de ciocolata Dora a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide