Tort de ciocolata alba cu inima roz de zmeura

Tortul de ciocolata alba cu zmeura este un tort senzational. Este o reteta de tort cu fructe potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata alba cu inima roz de zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 30 gr. faina
  • 1 linguritza rasa praf de copt
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr. migdale macinate
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua
  • 50 ml ulei masline
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr. zmeura
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • o linguritza de coaja de lamaie rasa
  • Jeleul de zmeura:
  • 200 gr. zmeura
  • 5 gr. gelatina
  • 30 gr. zahar
  • Jeleul de ananas (optional):
  • o conserva de ananas bucati
  • 70 gr. zahar
  • 7 gr gelatina
  • Spuma de ciocolata:
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 150 ml lapte
  • 330 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul:

faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitie. Se mixeaza totul- afara de zmeura- la viteza cea mai mare a mixerului! Se toarna intr-o tava de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt si se coace cca 25 min. Zmeura se zdobeste cu furculita si se presoara deasupra blatului. Se scoate si se lasa la racit.

Jeleu de zmeura:

zmeura se paseaza si se strecoara. Gelatina se inmoaie in apa rece. Piureul de zmeura se incalzeste cu zaharul apoi se adauga gelatina dizolvata la microunde. Se toarna intr-un castron de metal in forma de cupola. Se da la congelator sa se intareasca rapid!

Jeleul de ananas (optional):

se pune la fiert compotul cu zaharul timp de 20-30 de minute. Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se topeste la micro, se adauga peste compotul caldut.

Spuma de ciocolata:

se da in fiert laptele cu 70 ml frisca, se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat si se adauga in compozitia calda de lapte. Se bate apoi pe bain-marie pana incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca bine ca sa se topeasca, apoi se incorporeaza restul de frisca.

Asamblare:

Se asaza inelul in jurul blatului. Se asaza jeleul de zmeura deasupra blatului apoi se adauga jeleul de ananas caldut in jurul jeleului de zmeura, se adauga spuma de ciocolata alba deasupra si se da tortul la frigider minim 4 ore. Se decoreaza cu ciocolata si cu migdale rumenite cu zahar.


Reteta Tort de ciocolata alb cu inima roz de zmeura a fost propusa de diamond Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide