Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava de tort. Galbenusurile si apa calduta se mixeaza pana ce devin spumoase. Se adauga va
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava de tort. Galbenusurile si apa calduta se mixeaza pana ce devin spumoase. Se adauga vanilia si zaharul si se mixeaza in continuare pana ce se obtine o crema mai grosuta si deschisa la culoare (zaharul trebuie sa fie dizolvat). Faina, cacaoa si praful de copt se trec prin sita si se adauga treptat la galbenusuri ( in 3 reprize). Se amesteca totul bine. Albusurile se bat spuma tare. Jumatate din albusuri se amesteca bine cu compozitia de mai sus, iar restul de jumatate se incorporeaza usor, fara a scoate prea mult aer din spuma. Totul se toarna in tava tapetata si se coace timp de 20-25 minute. Cand e copt se raceste pe gratar, dupa care se taie in doua pe jumatate. Glazura: se topesc ingredientele impreuna la foc mic. Cand s-au topit se toarna ciocolata peste ceea ce va fi partea de sus a blatului. Se fac forme dorite pe ciocolata si se traseaza usor cu cutitul feliile; astfel va fi mai usor de taiat tortul dupa ce ciocolata se va intari. Crema - mousse: zmeura se decongeleaza, se face piure si se trece prin strecuratoare. Cantitatea precizata este dupa strecurare. Gelatina se inmoaie in apa dupa care se dizolva la foc mic. Frisca se bate tare, se adauga zaharul si chambordul si se mai bate putin. Se adauga apoi zmeura, ciocolata si gelatina si se mixeaza. Formarea tortului: 1. Pe un platou se asaza baza tortului, iar in jurul ei se pune un inel de tort. 2. Se toarna crema si se uniformizeaza. 3. Deasupra se pune blatul acoperit in ciocolata si se da la rece minim 2-3 ore.
Reteta Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata a fost propusa de Chipotle Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita pane
Comentarii