Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata

Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava de tort. Galbenusurile si apa calduta se mixeaza pana ce devin spumoase. Se adauga va

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 65 ml apa calduta
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zahar tos
  • 75 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema - mousse: 225 g zmeura congelata fara samburi
  • 4 linguri Chambord (lichior de zmeura sau daca nu se inlocuieste cu apa)
  • 90 g ciocolata amaruie topita
  • 4 g gelatina inmuiata in 6 linguri apa calduta
  • 45 g zahar pudra
  • 475 g frisca
  • Glazura: 120 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • 15 g unt

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava de tort. Galbenusurile si apa calduta se mixeaza pana ce devin spumoase. Se adauga vanilia si zaharul si se mixeaza in continuare pana ce se obtine o crema mai grosuta si deschisa la culoare (zaharul trebuie sa fie dizolvat). Faina, cacaoa si praful de copt se trec prin sita si se adauga treptat la galbenusuri ( in 3 reprize). Se amesteca totul bine. Albusurile se bat spuma tare. Jumatate din albusuri se amesteca bine cu compozitia de mai sus, iar restul de jumatate se incorporeaza usor, fara a scoate prea mult aer din spuma. Totul se toarna in tava tapetata si se coace timp de 20-25 minute. Cand e copt se raceste pe gratar, dupa care se taie in doua pe jumatate. Glazura: se topesc ingredientele impreuna la foc mic. Cand s-au topit se toarna ciocolata peste ceea ce va fi partea de sus a blatului. Se fac forme dorite pe ciocolata si se traseaza usor cu cutitul feliile; astfel va fi mai usor de taiat tortul dupa ce ciocolata se va intari. Crema - mousse: zmeura se decongeleaza, se face piure si se trece prin strecuratoare. Cantitatea precizata este dupa strecurare. Gelatina se inmoaie in apa dupa care se dizolva la foc mic. Frisca se bate tare, se adauga zaharul si chambordul si se mai bate putin. Se adauga apoi zmeura, ciocolata si gelatina si se mixeaza. Formarea tortului: 1. Pe un platou se asaza baza tortului, iar in jurul ei se pune un inel de tort. 2. Se toarna crema si se uniformizeaza. 3. Deasupra se pune blatul acoperit in ciocolata si se da la rece minim 2-3 ore.


Reteta Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata a fost propusa de Chipotle Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide