Tortul cu banane si ciocolata este absolut delicios. Combinatia ciocolata-banane il face potrivit si apreciat si de cei mici, fiind in acelasi timp o reteta de tort potrivita pentru orice ocazie festiva.
Se bate bine untul cu zaharul pana se face un fel de spuma (eu untul l-am topit, dar l-am lasat dupa aceea sa se raceasca bine bine pentru ca mi se parea prea lichid... asa ca la temperatura camerei e suficient) dupa care am adaugat ouale, intregi, unul cate unul. Am adaugat apoi zaharul vanilat si am amestecat bine toata compozitia. Se arunca in castron si smantana si se ameteste bine cu mixerul. Dupa care incorporam treptat faina amestecata cu bicarbonatul si ciocolata topita si racita. In cele din urma incorporam si bananele pasate. Dupa ce amestecam totul, impartim compozitia in doua parti aproximativ egale si le punem la copt. In reteta zicea parca ceva de o tava de 20 cm diametru, dar nu am folosit una de 22 cm si a iesit bine. Si le-am copt pe rand (n-aveam doua tavi la fel, dar al doilea blat nu si-a schimbat consistenta chiar daca a stat mai mult timp). Nu mai stiu cat au stat la cuptor si nici la cate grade... in jur de 170-180 cred. Oricum le-am lasat in cuptor pana au trecut testul scobitorii.
Cand blaturile sunt gata, se taie in doua pe orizontala si urmeaza asamblarea lor.
Din ciocolata alba si jumatate din cantitatea de frisca lichida se face o crema ganache alba, restul de frisca lichida se bate ca o frisca normala si se incorporeaza in crema ganache. Din pacate, crema mea ganache nu a iesit cum ar fi trebuit (a fost prima oara cand am facut asa ca zic eu ca e de iertat) asa ca am adaugat peste ea un plic de crema pentru prajituri cu aroma de lamaie si un plic de intaritor de frisca. Am zis ca o sa iasa un dezastru, dar tot raul spre bine. Aroma subtila de lamaie s-a potrivit, parerea mea, la fix cu restul tortului. In cele din urma incorporam si bananele pasate.
Prin urmare, crema fiind gata, se purcede la asamblare: se pune o parte de blat, un strat de crema (crema se imparte in patru parti... trei parti vor fi puse intre blaturi, iar cu cea de-a patra parte se va imbraca blatul) si un strat de banane taiate rondele.
Reteta Tort cu banane si ciocolata a fost propusa de sophie pe forum culinar.
Tortul cu banane si ciocolata se imbraca cu crema ramasa si se decoreaza cu ciocolata topita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii