Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate se macina marunt si cealalta se taie bucati
Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate se macina marunt si cealalta se taie bucati mai mici. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom. Galbenusurile se freaca cu zaharul treptat pana se topesc cristalele de zahar, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 1 lingurita de lamaie, astfel cu siguranta vor iesi cum trebuie. Untul la temperatura camerei se freaca cu mixerul si apoi se adauga la galbenusuri. Ciocolata se topeste la bain marie si apoi se pune la galbenusuri. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori . Se pune in compozitie cafeaua, cappuccino, nucile, alunele, stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate doua linguri de faina si doua de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se varsa compozitia. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute in functie de cuptor. In mijloc s-ar putea sa fie moale datorita ciocolatei dar daca pe margini e facut inseamna ca e gata. Se taie blatul in doua. Nu se insiropeaza pentru ca este destul de fraged dar cine doreste il poate insiropa cu lichior sau cafea amestecata cu ciocolata topita.
Crema de ciocolata :
Se pune ciocolata si frisca pe foc mic, se amesteca pana la topire dupa care se da deoparte. Cand s-a racit se baga la frigider pentru cateva ore. Se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se opreste o parte pentru decor si restul se pune intre blaturi.
Glazura :
Se face la fel ca si crema de ciocolata, se pune ciocolata si cognacul in frisca si cand s-a topit se varsa calduta peste blat. Cand a ajuns la temperatura camerei se baga la frigider si cand s-a intarit glazura se decoreaza. Eu am facut tot crema si am imbracat tortul cu ea.
Se taie felii.
Alte retete recomandate:
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita pane
Comentarii