Tort alb cu visine si ciocolata

Este un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe. Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort alb cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • Blat :
  • 250 g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte gras
  • 1 mana de stafide
  • putin coniac
  • esente
  • 3 oua mari
  • 400 g gem acrisor ( macese
  • zmeura
  • corcoduse sau prune)
  • 1 plic praf de copt
  • Putina zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • Crema ganache :
  • 200 ml smantana
  • 200 g ciocolata cu lapte si amaruie (mai multa ciocolata cu lapte pentru ca este destul de acrisor de la visine)
  • Pentru asamblare :
  • 300 ml smantana
  • ½ kg visine
  • zeama din compot pentru insiropat

Mod de preparare

Este un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe. Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de otet. Se adauga treptat faina si albusurile amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort, se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 40-50 de minute. Se face un ganache : se pune pe foc mic smantana cu ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand s-a racit complet se da la frigider pentru cateva ore dupa care se bate cu mixerul. Blatul se taie in doua si se insiropeaza fiecare blat. Eu am uns primul blat cu gem de zmeura, am asezat crema de ciocolata si apoi visinele. Se unge si celalalt blat pe partea din interior si se aseaza peste visine. Se imbraca tortul in restul de frisca batuta. Se orneaza cu visine proaspete si putina frisca amestecata cu gem de zmeura. Este un tort dulce acrisor perfect pentru o vara torida. Se poate folosi orice fel de gem dar este mult mai bun un gem acrisor. Eu fac in casa gem de prune si corcoduse care sunt preferatele mele insa magiunul de la topoloveni este foarte gustos si sanatos, fara adaosuri. Se poate folosi mai multa frisca combinata cu gem acrisor, eu am facut doar cateva frunzulite pe deasupra dar este mai gustoasa frisca in combinatie cu gem.


Pofta buna

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide