Tort cu doua creme de ciocolata

Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam galbenusurile. Faina, b

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu doua creme de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 225 g zahar
  • 1 plic si jumatate budinca de cicolata
  • 30 g cacao
  • 150 g faina
  • 1 lingurita jumate praf de copt
  • Pentru spuma de ciocolata:
  • 300 ml. frisca lichida
  • 300 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie
  • Ciocolata se rupe bucati
  • se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit
  • iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul
  • Pentru crema de ciocolata alba:
  • 300 gr. ciocolata alba
  • 100 gr. unt nesarat
  • 9 linguri de frisca lichida
  • Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca
  • iar dupa aceea se lasa la racit.Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata
  • Pentru sirop:
  • 400 ml. apa
  • 200 gr. zahar
  • 2-3 plicuri capucino de ciocolata
  • rom
  • Zaharul se face caramel
  • se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust
  • Glazura:
  • 200 gr. ciocolata
  • 200 ml. frisca
  • Se topesc pe baie de aburi iar cand s-a racit se pune peste tort

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam galbenusurile. Faina, budinca, cacaua si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus pana la omogenizare. Din compozitia rezultata am copt doua blaturi intr-o forma cu diametrul de 28 cm. Dupa racire am taiat blaturile in doua pe orizontala si am obtinut 4 foi.

Asamblarea: Se insiropeaza blatul, se pune jumatate din crema de ciocolata alba, blat insiropat, spuma de ciocolata, blat insiropat, cealalta jumatate de crema de ciocolata alba, blat insiropat, glazura.


Se orneaza dupa preferinta. Alte retete prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
1
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
3
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea