Amandine cu crema de ciocolata

Cand te hataresti sa faci amandine mai intai te apuci de facut crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara se pune c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Amandine cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500g ciocolata neagra(80% cacao)
  • 500ml frisca lichida La Dorna
  • 150g zahar
  • esenta de rom
  • coja rasa de portocala
  • Sirop
  • 250g zahar
  • 250ml apa
  • esenta de rom
  • Fondant
  • 500g zahar
  • 250ml apa
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri cacao
  • 4 tablete ciocolata neagra

Mod de preparare

Cand te hataresti sa faci amandine mai intai te apuci de facut crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele (eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao) se adauga zaharul, coaja rasa de portocala si frisca lichida, se pune la foc mic pana se topeste complet ciocolata. Se pune apoi la frigider pentru 2 ore. (eu am bagat crema la congelator pentru 30 de minute). Se scoate si se bate cu mixerul la viteza mare pana devine o crema spumoasa si tare.

Blatul:

Se separa galebenusurile de albus in 2 vase separate.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, vanilia si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, cacao si se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptorul incins la 180gC. pentru 15-20 de minute. Se lasa racit si se taine in 2 pe lungime.

Cat timp blatul este la cuptor se pregateste siropul:

Se face un sirop clasic din zahar lasat sa se caramelizeze, se adauga apa si esenta de rom. Se lasa la racit.

In aceiasi tava in care am copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza se adauga crema, al 2 blat si se insiropeaza. Apoi se mai lasa la frigider pana este gata fondantul.

Pentru fondant:

Intr-o cratita se pune zaharul si apa pe foc sa fiarba pana se leaga un sirop mai gros. Se amesteca in el si se uda marginile cratitei cu o pensula cu apa rece sa nu se cristalizeze pe margini. Cand siropul a scazut si este mai gros se adauga mierea si se mai tine pe foc 2-3 minute, se adauga cacao, si patratelele de ciocolata, se amesteca bine si se lasa putin la racit, sa nu fie foarte fierbinte. Daca se intareste prea tare se mai innmoaie la bainmarin.

Se scoate prajitura din frigider si se portioneaza in patrate. Eu am luat fiecare prajitura in parte si am trecut-o prin glazura de ciocolata.


Se lasa la racit, sa se intareasca glazura, iar apoi se orneaza in functie de preferita. Alte retete de prajituri Prajitura mere Cremsnit Prajitura de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia