Mucenici moldovenesti(Sfintisori)

Se aseaza faina intr-un castron mare, peste ea se adauga o lingurita de sare si amestecam. Drojdia se dizolva cu cateva lingurite de zahar. Ouale se b

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Mucenici moldovenesti(Sfintisori)

Ingrediente

  • Aluat
  • 1kg faina
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 450 ml lapte
  • 50g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • razatura de lamaie
  • un plic zahar vanilat bourbon
  • sare
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • Sirop
  • zahar
  • miere
  • apa
  • esenta de vanilie
  • lamaie
  • cantitatile sunt dupa gustul fiecaruia
  • Decor
  • miere de albine
  • miez de nuca

Mod de preparare

Se aseaza faina intr-un castron mare, peste ea se adauga o lingurita de sare si amestecam.

Drojdia se dizolva cu cateva lingurite de zahar. Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se adauga peste faina, impreuna cu drojdia si se amesteca.

Se adauga si laptele cald (nu tot deodata) si se framanta pana se obtine un aluat elastic. La final se adauga uleiul si se continua framantarea pana ce se incorporeaza.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati din care se intind fitile destul de lungi care se impletesc si formeaza opturi.

Se lasa in tava la crescut dupa care se ung cu galbenus de ou.

Se coc la foc potrivit apoi se insiropeaza, in siropul fiert si racorit.

Se ung cu miere de albine si se decoreaza cu miez de nuca macinat.


Pofta buna!

Reteta Mucenici moldovenesti(Sfintisori) a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro

Alte retete de mucenici gasiti aici:

Mucenici muntenesti,

Mucenici moldovenesti (de post),

Mucenici muntenesti (de post)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Paella (reteta originala)
4
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita