Muschiuletul de vita cu sos de branza este o combinatie extraordinar de reusita, delicioasa si va fi savurata de toata lumea la mesele festive si nu numai.
Pentru ca dureaza mai mult pana se fac, am taiat cartofii si morcovii si i-am pus la facut, la aburi.
Se fasoneaza muschiuletul (asta insemnand ca se scot cu un cutit bine ascutit toate zonele de piele alba). Sa nu sariti peste etapa asta, pentru ca pielea aceea este tare si strica preparatul final.
Taiem muschiuletul in bucati cam de 2 degete grosime. Eu am grupat apoi mai multe bucatele (aici este avantajul muschiului de vita – se obtin felii mai mari si mai frumoase din el)
Daca vreti, bucatile grupate le puteti lega cu sfoara de bucatarie. Punem pe ele sosul Worcester si atat (imi place sa adaug sarea dupa ce s-a facut carnea in cazul de fata).
Punem dovleceii la prajit intr-o tigaie stropita doar cu ulei.
Incingem bine o tigaie si apoi punem carnea in ea. Incercati sa nu o invartiti de multe ori – cam 3 minute pe o parte si 2 pe partea cealalta sunt de ajuns pentru mine (imi place mai in sange pentru ca e mai suculenta :D). Acum, fiecare o lasa cat ii place. Ideea ar fi ca daca o apasati usor cu degetul veti observa ca o carne in sange e mai moale decat una facuta bine. Oricum, incercati in mai multe feluri pana va lamuriti cum va place.
Intr-un alt vas punem branza si frisca si amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Amestecam bine, sa se topeasca branza. Nu o lasati nesupravegheata ca se lipeste. La final adaugam busuiocul taiat maruntel. In functie de cat de sarata e branza si deci sosul facut cu ea, mai punem sau nu sare pe carne.
Muschiuletul de vita se serveste cu legume si sosul de branza.
Reteta de muschiulet de vita cu sos de branza a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiO idee pentru micul dejun. Acest preparat nu ne tine mult timp in bucatarie, iar rezultatul va fi pe placul tuturor.
Sandwich cu guacamole si ou posatPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSosul remulat este un acompaniament delicios pentru mancaruri de peste, oua si legume. In maioneza se adauga mustarul,...
Sos remulatNu stiam cum sa o denumesc, asa ca daca e duminica sa fie Prajitura de duminica.......am plecat de la niste frisca lichida pe...
Desert prajitura de duminicaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii