Se aprinde cuptorul la 180 de grade. Se infierbanta 60 de ml de lapte si se toarna peste faina de roscove, amestecand bine. Untul se mixeaza cu zaharu
Se aprinde cuptorul la 180 de grade.
Se infierbanta 60 de ml de lapte si se toarna peste faina de roscove, amestecand bine.
Untul se mixeaza cu zaharul muscovado si zaharul vanilat pana se obtine o crema. Se adauga compozitia de faina de roscove.
Se toarna restul de lapte.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, zeama de lamaie si mixeaza bine.
Compozitia obtinuta se pune intr-un vas captusit cu hartie de copt si se niveleaza.
Se introduce forma in cuptor si coace 15-20 de minute. Eu am tinut-o exact 17 minute pana cand proba scobitoarei mi-a demonstrat ca prajitura e gata (nu recomand sa fie uscata excesiv). Cand se racoreste putin, se rastoarna pe platou si se indeparteaza hartia de copt.
GLAZURA: ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas impreuna cu smantana dulce. Se aseaza intr-un alt vas cu apa care fierbe (bain-marie) si se amesteca intr-una pana la completa dizolvare a ciocolatei in smantana. Se toarna deasupra prajiturii.
Este o prajitura fina, pufoasa si foarte placut aromata.
Dupa ce se raceste complet, se serveste simpla sau alaturi de inghetata de vanilie.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu roscove a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslinePrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii