Aluatul se lucreaza in castron. Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina. Eu am folosi
Aluatul se lucreaza in castron.
Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina.
Eu am folosit zahar pudra. Dupa ce am amestecat toate ingredientele mi s-a parut extrem de lipicios aluatul si cu prea putina faina in el , asa ca, cu de la mine putere am adaugat asa de multa pana am obtinut aluatul dorit.
Aluatul obtinut se tine cel putin doua ore la rece, poate sta si peste noapte.
Am pregatit merele, le-am curatat. se dau prin razatoare, robot etc. Am pus merele la calit intr-un pic de unt, cam cat o nuca si am adaugat zaharul , scortisoara si gamaliile de la vreo 3 cuisoare faramitandu-le bine intre degete.
Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi egale.
Una din ele se pune in tava neunsa , presarata cu faina , se inteapa cu furculita.
Se coace pe jumatate.
Se acopera apoi cu merele. Cand pun umplutura de mere sau de branza arunc un pic de gris peste foaie apoi intind umplutura.
Se pune deasupra merelor a doua foaie.
Se apasa pe margini si se inteapa des cu furculita ca sa nu se ridice.
Se unge cu lapte sau cu ou.
Se coace la caldura potrivita mijlocie 40-50min.
Se poate coace si neunsa deasupra si se serveste pudrata cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Reteta Placinta fina cu mere a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura cu mere si biscuiti ,
Placinta cu mere ,
Tarta cu mere si crema de vanilie
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii