Cosulete cu vanilie a la Afrodite

ALUAT: Ingredientele se amesteca bine impreuna si se pune la frigider pt. 1/2 ora. Se scoate se intinde si se taie cercuri cu paharul putin mai mare d

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu vanilie a la Afrodite

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250g faina
  • 1virf cutit praf copt
  • 70g zahar pudra
  • 120g unt
  • 1 ou potrivit
  • 1 priza sare
  • Crema Vanilie:
  • 2 ls. faina alba
  • 2ls zahar
  • 1-2 galbenusuri de ou
  • 300 ml lapte
  • esenta sau zahar vaniliat
  • Spuma Albus:
  • 2 albusuri
  • 2 ls. zahar
  • 3-4 ls fulgi de cocos

Mod de preparare

ALUAT:

Ingredientele se amesteca bine impreuna si se pune la frigider pt. 1/2 ora.

Se scoate se intinde si se taie cercuri cu paharul putin mai mare decit diametrul formei (eu am rupt cu mina bucatele de ca. 45g pe care le-am presat in palma dupa care le-am modelat in forma).

CREMA DE VANILIE:

Laptele rece se pune intr-o oala se pune zaharul ,faina oul si esenta si se amesteca bine dupa care se pun la foc potrivit amestecind in continu pina devine precum o crema.Cu aceasta crema se umplu cosuletele peste care se pune cite o lc. spuma de albus.

SPUMA DE ALBUS:

Albusul se bate spuma cu zaharul se adaoga nuca de cocos si se pune peste crema de vanilie.Totul se da la cuptor pt. 20-30 min. la 160 grC.

Cind aluatul cosuletelor este frumos auriu copt se scot se lasa la racit ca. 10 min. dupa care se scot din forma.
Pofta buna!

Reteta Cosulete cu vanilie a la Afrodite a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro

Alte retete cu crema de vanilie gasiti aici:

Tarta cu mere si crema de vanilie,

Millefeuille cu crema de vanilie,

Clatite cu crema de vanilie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia