Chec tigru

Acest chec tigru este mult mai usor de facut decat ti-ai putea imagina. Aluatul de chec se imparte in doua, o parte avand cacao. Urmeaza reteta de chec si prepara-l si tu.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec tigru

Ingrediente

  • 250 gr unt ( margarina)
  • 250 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 ml lapte
  • 2 linguri cacao.

Mod de preparare

1. Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine.

2. Se inglobeaza pe rand ouale ( intregi).

3. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se inglobeaza si ea in aluat, alternand cu 50 ml lapte. So obtine un aluat mai gros decat al unui chec obisnuit

4. Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati puneti restul de lapte plus cele doua linguri de cacao, si desigur se mixeaza (partea care contine cacao evident).

5. Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina facem urmatoarea combinatie: in centrul formei incepem sa punem cate o lingura de aluat galben, o lingura din celalalt, treaba e sa puneti una peste alta nu pe langa si incercati sa pastrati centrul.

6. Se coace timp de 50 min. Eu l-am pus in cuptorul incins la 175 de grade si am stat 1 ora si 20 de min, dupa primele 30-40 de min se maronise si a trebuit sa-l invelesc in folie de aluminiu, ca sa nu se carbonizeze deasupra. Nu scoateti checul imediat din forma , lasati-l cam 30 min sa se raceasca.


Pofta buna! Reteta Chec tigru a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro A

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce