Supa-crema de rosii coapte

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Rosiile, ardeii si ceapa se aranjeaza cu pielita in sus intr-o tava. Se amesteca usturoiul dat pe raza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Supa-crema de rosii coapte

Ingrediente

  • 8 rosii
  • taiate jumatati
  • 2 ardei grasi
  • curatati si taiati in sferturi
  • 1 ceapa medie
  • curatata si taiata in sferturi
  • 8 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1
  • 5 litri supa de legume (sau de pui)
  • 150-180 gr pasta de tomate
  • thyme proaspat (o varianta mai occidentalizata cica a cimbrului) uscat sau proaspat
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Rosiile, ardeii si ceapa se aranjeaza cu pielita in sus intr-o tava.

Se amesteca usturoiul dat pe razatoare sau taiat marunt (cum preferati), sarea, piperul, thyme, otetul balsamic, 2 linguri de ulei de masline si se toarna cu duiosie peste legume, dupa care se introduce tava la cuptor pentru 45-50 minute.

Cand legumele sunt gata, intr-o oala de supa se incalzesc cele doua linguri de ulei ramase cu pasta de tomate.

Se adauga legumele scoase din cuptor, cu tot sosul pe care l-au lasat in tava, si se amesteca fara mila.

Acum e momentul sa turnam si zeama de supa de legume si mai lasam 5-10 minute sa se imprieteneasca toate.

Dupa ce au dat un clocot-doua, se introduce in oala mixerul/blenderul si se transforma totul intr-o minunata crema la care se adauga busuioc, de preferinta proaspat.
Pofta buna!

Reteta Supa-crema de rosii coapte a fost propusa de Guvi pe forum culinar.ro

Alte retete de supe gasiti aici:

Supa-crema cu dovleac,

Supa crema de galbiori cu verdeata,

Supa de mazare uscata pasata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce