Gogosi Strasbourg

Gogosile sunt desertul copilariei mele, pufoase, cu diferite umpluturi, pur si simplu n-ai cum sa le rezisti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gogosi Strasbourg

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500 grame faina
  • 20 grame drojdie
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 grame unt moale
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte caldut
  • arome
  • Pentru bezea: 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • umplutura (eu am folosit gem cu nuca
  • dulceata visine
  • rahat si nutella).

Mod de preparare

1. Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si un pic de lapte cald. Adaugam si un pic de faina. Lasam la crescut. 2. Intre timp mixam bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand. Arome, ce aveti, si un praf de sare. 3. Peste faina punem drojdia si untul mixat cu ouale. Framantam adaugand laptele caldut treptat. Va rezulta un aluat elastic si moale. Acoperim, lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. 4. Intre timp am macinat nuci si alune. Am batut bine albusurile cu zaharul si nucile,alunele. 5. Dupa ce a crescut aluatul, il facem sul pe masa de lucru.Taiem bucatele egale,depinde cat de mari vreti gogosile. Formam discuri si le umplem cu ce vrem. Le lipim bine in partea superioara. Le asezam in tava pe hartie de copt lasand distanta intre ele. Le mai lasam 30 de minute la crescut. Dupa care turnam peste ele bezeaua preparata, nivelam si dam la cuptor. Eu am folosit static 180 grade.


Pofta buna! Reteta Gogosi Strasbourg a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia