Prajitura cu fructe de padure si bezea

Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri. Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu fructe de padure si bezea

Ingrediente

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 12 linguri de zahar
  • 300 gr faina si un praf de copt
  • 250 ml lapte
  • zeama de lamaie
  • fructe de padure : (cam 800 de grame)

Mod de preparare

Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri.

Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am pus bucatoaie, nu l-am mai maruntit).

Se mixeaza bine si rezulta o crema, pe care ar fi bine sa n-o mancati in totalitate (vezi poza 1)

Apoi se adauga faina, praful de copt si laptele , se mixeaza iar si rezulta un aluat de genul.

Aluatul se intinde in tava ( pregatita deja cu hartia de copt) si se niveleaza usor ( e moale).

Deasupra se presara fructele - nu toate , doar o parte. Eu am pus ceva mai mult de 500 de grame de afine , coacaze si mure. Restul de fructe - cam 300 de grame - se vor folosi mai tarziu.

Important: fructele nu se apasa in tava. (vezi poza 2)

Se bat albusele spuma cu cele 6 linguri de zahar ramase. Se adauga si un strop de zeama de lamaie. (vezi poza 3)

Se scoate prajitura din cuptor care dupa 30 de min. (vezi poza 4)

Se presara restul de fructe. (vezi poza 5)

Se intinde bezeaua deasupra.

Se da la cuptor inca maxim 10 min. (vezi poza 6)
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu fructe de padure si bezea a fost propusa de simonaro29 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot

Bun aparatul. Isi face singur treaba. Inspirata de la Merisor reteta.

Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce