Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri. Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am
Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri.
Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am pus bucatoaie, nu l-am mai maruntit).
Se mixeaza bine si rezulta o crema, pe care ar fi bine sa n-o mancati in totalitate (vezi poza 1)
Apoi se adauga faina, praful de copt si laptele , se mixeaza iar si rezulta un aluat de genul.
Aluatul se intinde in tava ( pregatita deja cu hartia de copt) si se niveleaza usor ( e moale).
Deasupra se presara fructele - nu toate , doar o parte. Eu am pus ceva mai mult de 500 de grame de afine , coacaze si mure. Restul de fructe - cam 300 de grame - se vor folosi mai tarziu.
Important: fructele nu se apasa in tava. (vezi poza 2)
Se bat albusele spuma cu cele 6 linguri de zahar ramase. Se adauga si un strop de zeama de lamaie. (vezi poza 3)
Se scoate prajitura din cuptor care dupa 30 de min. (vezi poza 4)
Se presara restul de fructe. (vezi poza 5)
Se intinde bezeaua deasupra.
Se da la cuptor inca maxim 10 min. (vezi poza 6)
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu fructe de padure si bezea a fost propusa de simonaro29 pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaBun aparatul. Isi face singur treaba. Inspirata de la Merisor reteta.
Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-PotReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii