Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt s
Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecati bine pana obtineti o compozitie de consistenta pesmetului (stiu ca ma repet, dar...praful de copt trebuie sa fie putin, rolul lui in acest caz nu este de a face aluatul sa creasca ci de a-l face mai fraged). Adaugati apoi oul si coaja de lamaie si amestecati doar atat cat sa se formeze o bila de aluat.
Puneti aluatul intr-o punga si lasati-l la frigider 15-30 minute. Apoi se intinde o foaie in tava de tarta, se impunge baza cu furculita se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt, se aseaza o greutate (boabe de orez sau fasole) si se coace la 190 gr. timp de 20 minute.
Intre timp se prepara crema.
Untul se topeste, sau pentru mai multa aroma se prajeste pana se maroneste usor si are o aroma de nuci coapte.
Martipanul se freaca bine cu 2 linguri de apa, sa devina o pasta moale, apoi se adauga ouale si se bate bine compozitia.
Se adauga faina si sarea, apoi smantana si la urma untul.
Compozitia se toarna in carcasa de aluat si se pun apoi caisele. Eu am pus doua randuri de caise, suprapuse. Se da la cuptor, la 180 grade, inca 20-25 minute, pana ce crema se incheaga bine. Se serveste rece, eventual acompaniata de frisca sau inghetata de vanilie
Reteta Tarta cu caise si crema de martipan a fost propusa de KikenHana
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii