Clafoutis de cirese este o prajitura deliciosa si eleganta, dar totodata si foarte rapida. O puteti face cu fructele dumneavoastra preferate dar va recomand sa le folositi pe cele de sezon: cirese, visine, capsuni.
Clafoutis de cirese se prepara astfel:
laptele, ouale, zaharul, vanilia, praful de sare si faina se amesteca toate apoi se lasa sa se odihneasca pana se pregatesc ciresele.
Intr-o tava cu diametrul 30 cm se topeste untul, se adauga ciresele (fara samburi sau intregi) si se mai lasa cateva minute pana se inmoaie. Se adauga zaharul si se lasa pana se dizolva. Se toarna deasupra compozitia cu oua si se pune la cuptor 20 minute la 220 grade C.
Reteta Clafoutis de cirese a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte prajituri recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii