Prajitura cu branza si zmeura

Se pun toate ingredientele pentru aluat in vasul robotului si se framanta. Cand se aduna in 2-3 bucati, se scoate din castron si se framanta putin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si zmeura

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 500 Quark/branza de vaci
  • 300 g zmeura congelata
  • 180 g zahar
  • 3 oua
  • 60 g amidon
  • 1 lingura coaja de lamaie

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pentru aluat in vasul robotului si se framanta. Cand se aduna in 2-3 bucati, se scoate din castron si se framanta putin pe masa de lucru. Se dam forma de bila, si se tine la rece 20 de minute. Se intinde aluatul intre doua foi de hartie de copt, dupa care se asaza in tava unsa cu unt. Se inteapa cu furculita si se da tava in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 7-8 minute. Se bat ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul.

Se adauga branza de vaci si coaja de lamaie si se amesteca. Se pune si amidonul, dupa care se mixeaza bine.

O parte din crema de branza se pune in forma de aluat. Se presara zmeura deasupra. Se toarna si restul cremei. Se niveleaza si se da tava acoperita cu folie de aluminiu in cuptorul incalzit in prealabil la 200°C, timp de 20 minute. Se descopera tava, se coboara temperatura la 170°C, si se mai lasa inca 30-40 minute.

Crema de branza se umfla, dar va cadea putin (asa trebuie).


Nota:

-nu inlocuiti amidonul din crema de branza cu faina! (isi pierde din finete si pufozitate)

-nu e o prajitura foarte dule ci potrivita

Alte retete de prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Ghiveci de legume cu fasole verde
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu fasole verde

O delicioasa mancare de vara, doar cu legume, facuta la Multicooker.

Ghiveci de legume cu fasole verde
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide