Margheritine

Din faina, amidon, zahar, 3 galbenusuri, praful de sare, coaja de lamaie si untul moale am facut un aluat pe care l-am lasat 30 minute la frigider. In

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Margheritine

Ingrediente

  • 150g faina
  • 50g amidon de porumb
  • 100g zahar
  • 125g unt
  • 4 galbenusuri
  • coaja unei lamai(sau portocala+lamaie)
  • un praf de sare
  • 2 mere
  • 3 linguri marmelada de portocale amare
  • scortisoara

Mod de preparare

Din faina, amidon, zahar, 3 galbenusuri, praful de sare, coaja de lamaie si untul moale am facut un aluat pe care l-am lasat 30 minute la frigider.

Intre timp am pregatit umplutura:

Am topit un pic de unt. Merele le-am curatat si dat pe razatoare si le-am calit un pic. Am adaugat scortisoara.Am adaugat cele 3 linguri de portocale amare si-am mai lasat un pic pe foc apoi am lasat sa se raceasca.

Intre timp am scos aluatul de la frigider, l-am framantat cu putina faina.

L-am intins in foaie nu prea subtire si cu o forma din dotare am decupat asa zisele margarete.

Le-am intepat cu furculita pe fiecare margareta (floricica e la mine) am pus umplutura de mere si portocale, am acoperit cu alta margareta de aluat.

Am uns margaretele cu galbenusul de ou ramas si cu putin lapte si la cuptor cu ele vreo 15-20minute la 175°C.

Le-am pudrat cu zahar si putina scortisoara.
Reteta Margeritine a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort diplomat

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Cozonac fara framantare
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Burlanase cu crema fina de ou
1
Prajituri

Burlanase cu crema fina de ou

Un desert racoros,parfumat si usor de preparat!

Burlanase cu crema fina de ou
Sos pentru peste
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos pentru peste

Se freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie. Se adauga apoi verdeata tocata, apa minerala, sare si piper si se...

Sos pentru peste
Sos Meuniere
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Meuniere

Sosul Meuniere este un sos clasic francez, preparat rapid prin înmuieriul ingredientelor în făină și prăjirea lor în...

Sos Meuniere
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings

Un suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!

Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings
Mere glazurate
5
Bomboane, figurine

Mere glazurate

Merele glazurate sunt un desert delicios. Pentru a le prepara aveti nevoie de mere, zahar si esenta de vanilie.

Mere glazurate
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor