Cornulete cu rahat

1. Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si praful de sare

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g.margarina (eu am folosit Unirea)
  • 300 g.faina
  • un praf de sare
  • un zahar vanilat
  • 50 ml.apa minerala
  • Pentru umplutura:rahat taiat bucatele potrivit de mari
  • sau
  • 400 g.nuci macinate
  • 150 g.zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 5-6 bucati rahat pt
  • ornat

Mod de preparare

1. Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si praful de sare+zaharul vanilat (daca le faceti cu rahat).

2. Se adauga si apa minerala, se framanta bine pana se dezlipeste de pe degete si se obtine o coca buna de modelat. Se da la rece, la frigider.

In timpul asta se taie rahatul cubulete sau se face umplutura de nuci macinate cu zaharul pudra, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se amesteca pana se leaga putin.

3. Se scoate coca din frigider, eu am impartit-o in doua, se intinde cu sucitorul pa masa infainata si se taie sub forma de patrate. Se pune la mijloc cubuletul de rahat sau umplutura de nuci, se ruleaza, se orneaza cu bucatele de rahat si nuci (eu nu le-am ornat).

4.Se aseaza cornuletele in tava unsa si se introduc in cuptorul incins in prealabil. Eu le-am copt la foc potrivit de mare, la mine a durat 30-35 min. Dar cum depinde foarte mult de cuptor, se tin pana se rumenesc putin, asa calde se dau prin zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Cornulete cu rahat a fost propusa de Giorgiana pe forum culinar.ro

Alte retete de post gasiti aici:

Rulada cu mere (de post),

Strudel croco-zemos cu visine si alune,

Turta dulce de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno
Bucataras.RO

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Un desert special pentru cei mici!  La multi ani tuturor copiilor!

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce