Tortelloni cu ciuperci

Am pus ciupercile uscate intr-un ibric cu apa calda sa-si revina la forma initiala, cu jumatate de ora inainte. Le-am strecurat de zeama, am pastrat z

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Tortelloni cu ciuperci

Ingrediente

  • 2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare)
  • ciuperci uscate 40 gr
  • ulei extravirgin de masline
  • doi catei de usturoi
  • smantana 200 gr
  • sare
  • peperoncino
  • 1/2 cub de delicat de ciuperci

Mod de preparare

Am pus ciupercile uscate intr-un ibric cu apa calda sa-si revina la forma initiala, cu jumatate de ora inainte.

Le-am strecurat de zeama, am pastrat zeama, iar ciupercile le-am taiat la robot.

Intr-o olicica am pus ulei extravirgin de masline si usturoiul taiat felii, l-am lasat foarte putin pe foc, cat sa se aromatizeze uleiul, apoi am pus ciupercile taiate.

Am amestecat, am lasat sa se imprieteneasca putin.

Apoi am inceput sa torn cate un polonic din zeama filtrata in care s-au odihnit ciupercile si am lasat la foc mic. Am adaugat 1/2 cub de delicat de ciuperci, putina sare. Si tot asa pana ce se termina zeama.

Cand am pus ultimul polonic de zeama am adaugat si peperoncino.

La final, sucul trebuie sa scada.

Am fiert apoi tortelloni foarte rapid, intr-un minut sunt gata.

I-am scurs de apa, i-am pus din nou in oala, am adaugat ciupercile, am amestecat, apoi am pus smantana si am mai lasat putin de tot pe foc mic, sa se imprieteneasca, atat cat sa amestec.

Sunt buuuuuuuuni de tot!
Pofta buna!

Reteta Tortelloni cu ciuperci a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro

Alta reteta cu ciuperci gasiti aici: Risotto cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana
Bucataras.RO

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Provocarea Weekend cu spor,inițiată de  Stefania Anastasiu continuăăă!!! Această lună e găzduită de...

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce