Intr-un vas se bate untul crema. Se incorporeaza zaharul si se mai bate 2 minute, apoi se adauga ouale si se mai bate pana la incorporarea lor. Se ada
Intr-un vas se bate untul crema. Se incorporeaza zaharul si se mai bate 2 minute, apoi se adauga ouale si se mai bate pana la incorporarea lor.
Se adauga faina, praful de copt si lamaia si se framanta cu mana doar cat sa se poata forma o minge din aluat, care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 15 minute.
Gutuile se curata de coaja si miez, se taie felii si se fierb in apa clocotita aprox. 3 minute pana se inmoaie, apoi se scurg de apa si se paseaza cu furculita.
Din 2/3 de aluat se intinge o foaie care se aseaza si se niveleaza intr-o forma rotunda(26-28 cm) unsa cu grasime si tapetata cu faina, peste care se pun apoi gutuile pasate si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Restul de aluat se intinde intr-o foaie care se taie fasii, din care se aseaza un grilaj peste gutui. In spatiile ramase libere se pune gemul de caise cu lingurita.
Se coace la 180 gr. timp de 40-45 minute (pana se aureste usor deasupra).
Pofta buna!
Reteta Placinta cu gutui si gem de caise a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro
Alte retete cu gutui gasiti aici:
Peltea de gutui ,
Sarlota cu gutui ,
Dulceata de gutui
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii