Tortul de ciocolata cu crema de capsuni este pe cat de aspectuos, pe atat de gustos. Ciocolata si crema de capsuni sunt prieteni buni, mai ales intr-un tort festiv.
Se bat albusurile cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, untul topit si racorit si zaharul cu vanilie macinata pana devine un amestec omogen. Faina se amesteca cu praful de copt, amidonul, cacao si coaja de portocala, dupa care se adauga la galbenusuri, mixand usor. Se obtine un amestec gros care se adauga la albusurile batute si se mixeaza usor pana se incorporeaza perfect. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (preincalzit-170°C) pentru maxim 30 minute. Cind blatul e copt se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Se face piure de capsuni cu mixerul stick, apoi se strecoara piureul de seminte, se amesteca cu zaharul si zeama de lamiie si se fierbe cam 10 minute. Se lasa la racit complet. Dupa racire se ingroasa si gelatineaza. Se amesteca toate ingredientele.
Se taie blatul in trei felii. Pentru insiroparea blaturilor, se foloseste suc de portocala, ceva zahar si 3 capsuni mari. Se pun aceste ungrediente intr-un pahar si se fac piure cu mixerul stick. Semintele capsunilor se indeparteaza strecurand acest piure printr-o strecuratoare. Se obtin 150 ml suc, care se imparte la cele 3 felii de blat.
Primul blat se pune pe platou si se insiropeaza. Se adauga primul strat de crema. Cel de-al 2-lea blat se pune peste primul strat de crema, se insiropeaza si se acopera cu al 2-lea strat de crema. Al 3-lea blat se insiropeaza pe partea care a venit in interior, apoi se pune peste crema si se niveleaza usor prin apasare cu palmele.
Ciocolata alba se taie bucati si se pune intr-o punga intr-o olita cu apa fierbinte (nu are voie sa clocoteasca apa).
Ciocolata de lapte se taie bucatele, se pune intr-un vas termorezistent, am adaugat un cubulet de vreo 10 g unt, si am pus-o la topit pe baie de apa (nu aburi).
Am turnat glazura de cioco de lapte..poi am incercat sa fac o pinza de paianjen din ciocolata alba..dupa cum se vede,am inceput bine,apoi am luat-o razna .. C'est la vie si am decorat cu o capsuna despicata
Reteta Tort de ciocolata cu crema de capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.
Tortul de ciocolata cu crema de capsuni se serveste dupa ce se aseaza putin.
Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...
Tort cu clementine si migdaleRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiCulinar prezintă azi o rețetă super simplă și super delicioasă de placinte la tigaie cu branza si cascaval. O gustare...
Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcavalRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteDam cartofii pe razatoare. Adaugam ouale, apoi untul si cascavalul -date pe razatoare, susanul, curry, praful de usturoi,...
Pernute de cartofiAroma si delicatete pentru zile friguroase!
Supa crema orange mixPiftia clasica de porc este o mancare specifica sezonului rece si este delicioasa, mai ales daca se serveste cu salata de...
Piftie clasica de porcTort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolataTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Comentarii