Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untu
Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untura la temperatura camerei, zaharul, sarea si apa (putin cate putin). Dupa 5 minute de framantat rezulta urmatoarea aluatul-biluta pe care o punem intr-un bol acoperit cu folie de plastic si o punem pentru 2 ore intr-un loc caldut ferit de curenti de aer (ideal in cuptorul preicalzit pentru 10 minute la 40 grade si apoi stins). Intindem aluatul pe planul de lucru usor infarinat (ideal ar fi sa aiba o forma dreptunghiulara). Apoi cu muchia unui cutit impartim in trei foaia, dar fara sa o taiem (doar o marcam usor). Si taiem partile exterioare in fasii egale si nu prea groase (mie mi-au iesit 21 fasiute pe dreapta si 21 pe stanga). Umplem partea centrala cu ce vrem noi (de la crema pasticcera la carne macinata) eu am umplut cu ce mai aveam prin frig: mortadella (am pus feliile de mortadella primele), iar peste am pus parmezan ras, cubulete de auricchio picant, cubulete de salam si rosioare mici din loc in loc. Am pus peste inca 2 felli mortadella 8. si am inceput sa impletesc fasiutele (din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa). O ungem cu galbenus amestecat cu un strop de lapte si o dam la cuptor pentru 30 minute la 200 grade
Se paote servi atat calda cat si rece. Reteta propusa pe forum de Laura_A
Alte retete foarte bune pe care vi le recomandam
Ciorba radauteana
Muschi de porc la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciO salata similara cu cea de la ChopStix. Mult mai buna la gust totusi :)))
Salata cu urechi de lemn si chipsuri de tortilla cu crema de branza DelacoReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii