Se freaca untul cu o jumatate di cantitatea de zahar pana devine spumos dupa care adaugam vanilina, coaja de lamie si esenta de vanilie. Adaugam apoi
Se freaca untul cu o jumatate di cantitatea de zahar pana devine spumos dupa care adaugam vanilina, coaja de lamie si esenta de vanilie.
Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam bine.
Separat batem albusurile spuma cu zaharul ramas si apoi incorporam galbenusurile cu untul.
Se adauga faina " in ploaie" amestecand cu grija de jos in sus iar la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie.Turnam apoi compozitia intr-o tava unsa cu unt.
La urma punem visinele intr-un strat uniform. De obicei se dau prin faina dar eu eram in criza de timp asa ca le-am pus asa cum erau dupa ce le-am scurs de sirop.
Punem tava in cuprotul incins la 180° C si asteptam cu rabdare sa se coaca tarta. Dupa vreo 30-35' de asteptare obtinem o tarta aratoasa pe care o "cosmetizam" bine cu o ploaie de zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta Tarta cu visine a fost propusa de Ddiane pe forum culinar.ro
Alte retete cu visine gasiti aici:
Tort cu visine Padurea Neagra,
Tarta cu fructe (visine),
Placinta cu visine/fructe
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii