Tort de capsuni cu mascarpone

Tortul de capsuni cu mascarpone este absolut delicios. Cu crema fina si aroma intensa de capsuni este un tort delicios si aspectuos, perfect pentru orice moment de sarbatoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de capsuni cu mascarpone

Ingrediente

  • Aluat 1:
  • 3 parti faina
  • 2 parti margarina
  • 1 parte zahar
  • 120 g faina
  • 80 g margarina
  • 40 g zahar
  • Aluat 2:
  • 4 oua
  • 2 linguri faina(30 g)
  • 2 linguri amidon de porumb/maizena(25 g )
  • 4 linguri de zahar(60 g)
  • 1 vf cutit sare
  • 3 g lingurita praf de copt
  • vanilie
  • coaja de portocala (rasa)
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 500-600 g capsuni
  • 50 g zahar
  • Glazura:
  • 50 g cioco de lapte
  • 1 lingura smantana de frisca
  • 2 linguri apa minerala

Mod de preparare

Aluat 1:

toate ingredientele se framanta putin. Se face o bila si se pune la frigider 30 minute. Se intinde in tava prin presare cu mana. Se da la copt la 170-180 gradeC pana devine auriu-foarte putin maroniu. Se lasa la racit.

Aluat2:

se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, iar galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, coaja rasa, apoi se amesteca. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga putin cate putin la amestecul de oua. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 165 gradeC. Se da la cuptor pana devine auriu.25-30 minute.

Crema:

cateva capsune se fac piure impreuna cu zaharul Se amesteca usor pana se topeste zaharul. Se pastreaza putin piure de capsuni iar restul de capsune se taie cubulete(se lasa cateva si pentru decorat) Se topeste ciocolata alba,se amesteca cu mascarpone. Apoi se pune amestecul de mascarpone cu ciocolata alba in piureul de capsuni si se amesteca.

Se incepe montatul:

Primul blat(aluat 1) se unge cu ceva(1-2 linguri) marmelada de capsune incalzita. Blatul pandispan se taie in doua felii. Partea de jos a blatului se asaza peste blatul uns cu marmelada peste care punem 1/3 din crema de mascarpone, dupa care, imprastiem frumos bucatelele de capsune. Se acopera cu 1/3 din crema (cealalta treime,e pentru deasupra) Se netezeste putin crema. Apoi se acopera cu jumatatea cealalta de blat. Se apasa usor de tot cu palmele peste blat. Se acopera cu restul de crema tortul-deasupra si putin pe margini cat sa fie uns. Iar peste crema se pune cu o lingura piureul de capsuni.

Glazura:

feliute de migdale pentru marginea tortului:nse rumenesc felioarele de migdale foarte putin intr-o tigae teflonata, apoi se decoreaza marginea tortului cu ele. Se topeste ciocolata intr-un castronel pe baie de aburi se aduga smantana si se amesteca bine, apoi apa carbogazoasa. Glazura nu se va intari(asta e intentia). Se pune peste piureul de capsuni. Se decoreaza cu capsuni.


Reteta Tort de capsuni cu mascarpone a fost propusa de MAYA

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia