Tort cu piersici

Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, pîna devine un amestec cremos. Albusurile se bat bine cu un strop de sare si se aduga

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 125 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 g cocos ras
  • 1 strop de sare
  • Umplutura
  • Piersici din doza/sau proaspete
  • 1 budinca de frisca/sau vanilie

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, pîna devine un amestec cremos.

Albusurile se bat bine cu un strop de sare si se aduga la galbenusuri amestecînd usor.

Se adauga faina amestecata cu cocosul ras si praful de copt si se amesteca bine.

Aluatul se toarna într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina(eu am pus hîrtie de copt). Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 160°C timp de aproximativ 30 minute.

Blatul se pune la racit pe un gratar. Se taie blatul în 2 felii.

Se prepara o budinca dupa indicatiile de pe plic. Se unge blatul cu un strat subtire de budinca. Se aseaza piersicile, apoi se ung piersicile cu un alt strat subtire de budinca.

Se acopera cu celalalt blat.

Deasupra se unge cu restul de budinca (în cazul în care doriti mai multa, faceti doua plicuri de budinca..si folosit cîta doriti), peste care se aseaza feliile de piersici.

Se pregateste o gelatina sau Tortenguß, tot dupa indicatiile de pe pliculet. Se întinde peste piersici cu ajutorul unei linguri, începind din mijlocul tortei.

Se decoreaza cu frisca si se da la rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce