Placinta Scufita Rosie

Se incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Cand ceapa sticleste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta Scufita Rosie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa calda
  • 150 ml lapte cald
  • 25 gr drojdie proaspata ( daca nu aveti
  • atunci puneti 1 lingura drojdie uscata)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 400 - 450 gr faina
  • 6 linguri ulei ( pentru uns)
  • Pentru umplutura:
  • 5 rosii
  • 3 ardei gras
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cascaval ras dupa gust

Mod de preparare

Se incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Cand ceapa sticleste si ardeiul se scofalceste, adaugam rosiile spalate si taiate mai marunt. Dupa ce-si lasa zeama, se amesteca si se adauga sare si piper, iar optional se poate adauga boia de ardei iute. Se lasa legumele la fiert pana scade din zeama, iar apoi se da la o parte ca sa se raceasca.

Pentru aluat se pun intr-un castron 400 gr de faina, in mijloc se pune drojdia amestecata cu cateva linguri din laptele cald plus 1 lingurita de zahar. Dupa ce drojdia dospeste se adauga apa calduta, laptele cald, se adauga sarea si se framanta bine. Se lasa cam 15 minute dupa care se imparte in 10 parti egale. Se iau 5 bucati din cele 10 obtinute. Fiecare se intinde cu sucitoarea, cam cat o farfurie de desert, apoi se ung cu ulei. Pe masura ce se intind, se pun una peste alta. Se presara faina dedesub si deasupra, se intind cat tava in care coacem placinta si se muta in tava unsa si tapetata. Umplutura racita se pune deasupra, se niveleaza si se presara cascaval ras. Cu celelalte 5 foi se procedeaza identic, se aseaza si ele peste umplutura, se unge cu galbenus, se portioneaza, iar peste fiecare portie se aseaza cate o felie de rosie. Se lasa sa creasca la loc caldut, cam 30 minute. Dupa acest interval se baga tava la 180 grade pentru 20-30 minute (ultimele 10 minute se acopera cu folie de aluminiu in caz ca se arde prea mult deasupra).

Se poate servi atat cald cat si rece. Este o gustare sau un aperitiv ideal pentru familie si invitati.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce